Mediation

Heb je te maken met verstorende onenigheden of (dreigende) conflicten en zoek je naar een oplossing?

Daar zal ik je als mediator graag bij helpen. Ik bemiddel zowel binnen zakelijke relaties als binnen relaties in de privésfeer. Wat ze gemeen hebben: dat er door een bepaalde oorzaak afstand is ontstaan en druk op de onderlinge relatie. Hoewel de betrokkenen daar vaak wel last van hebben, zijn ze nog niet in staat geweest om dat zelf op te lossen. Als mediator begeleid ik het onderlinge gesprek met als doel dat de betrokkenen weer met elkaar in verbinding komen en dat indien mogelijk hun onderlinge relatie wordt hersteld. Daar liggen mijn kracht en mijn passie!

Je kunt denken aan (dreigende) conflicten of verstoorde relaties tussen:

Toegevoegde waarde van mediation 

Bij mediation lossen de betrokken partijen zelf het conflict op. Dat is ook meteen de toegevoegde waarde van mediation ten opzichte van een rechtszaak of andere vormen van conflictoplossing. Mediation heeft ook een duurzaam effect. Gaandeweg leren de betrokken partijen beter met conflicten om te gaan. Oftewel, ze groeien in hun conflicthantering en daar hebben ze nog veel meer en langer plezier van. Kom dus in actie! Zo komt er ruimte voor herstel van relaties en kunnen de betrokkenen uiteindelijk weer duurzaam door één deur. Ondernemers en leidinggevenden, neem het initiatief en gebruik je invloed om te bouwen aan conflictvaardige en vitale organisaties.

Zo wint iedereen. Hoe mooi is dat!

Werkwijze 

Een mediationtraject begint met een (telefonische) intake. Dan bespreken we de wensen en mogelijkheden en bekijken we hoe we samen kunnen werken aan meer verbinding. Bij akkoord zullen we enkele praktische afspraken maken en tevens het eerste gesprek plannen. Het aantal gesprekken dat nodig of wenselijk is, is per situatie verschillend. Soms is een paar gesprekken al voldoende. De bestede tijd wordt in beginsel per uur of per gesprek in rekening gebracht. Het tarief wordt natuurlijk altijd vooraf overeengekomen.

Zet die eerste stap! 

Wil je ook werken aan een (dreigend) conflict of verstorende onenigheid? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op. Het is mooi om te ontdekken hoe een conflict het begin kan zijn van harmonieuze en toekomstbestendige relaties. Dat geeft nieuwe energie.

Je hebt meer invloed dan je denkt!

 

Bridzs – passie voor verbinding…