interim-jurist en meer

Klaas Jan Huberts

Mijn passie is het verbinden van mensen, het oplossen van problemen en het herstellen van (zakelijke) relaties. Ik ben maatschappelijk betrokken en heb een hekel aan onrecht en onderdrukking. Mensen typeren mij als gedreven, nauwkeurig, zorgvuldig en oplossingsgericht. Ik ben getrouwd met Marianne en samen hebben we twee kinderen, van wie de oudste inmiddels studeert.

Nieuw land betreden 

Na zo’n twintig jaar als bedrijfsjurist te hebben gewerkt bij verschillende bedrijven, merkte ik in 2018 dat het tijd werd voor iets nieuws. Ik had behoefte aan verdieping en wilde ‘nieuw land betreden’. Welbewust en weloverwogen besloot ik mijn vaste baan op te zeggen en als zelfstandig interim-jurist, mediator en coach verder te gaan. Die combinatie heeft een reden…

Een unieke combinatie 

Ik hou van mijn juridische vakgebied en daarom wilde ik als jurist blijven werken. Als zelfstandige geniet ik van de variatie in organisaties en juridische opdrachten en verbreed ik mijn netwerk en expertise. Tegelijkertijd wilde ik mijn kracht en talent als verbinder breder inzetten. Sinds begin 2020 ben ik opgeleid als mediator. In die rol heb ik mensen en organisaties geholpen om te werken aan conflicten en daar tegelijk van te leren. Zo werkten we samen aan meer verbinding en ontdekken we hoe een conflict het begin kan zijn van harmonieuze en toekomstbestendige relaties. Maar er is meer.

In de afgelopen tijd merkte ik dat mijn werk als mediator minder voldoening gaf dan ik eerder hoopte. Door een combinatie van factoren: deels door mijn karakter en persoonlijke behoeften en deels door externe ontwikkelingen en omstandigheden. Tegelijk merkte ik dat ik genoot van één-op-één gesprekken, waarin ik allerlei mensen ontmoette en op verschillende vlakken, zowel zakelijk als persoonlijk, verder kon helpen door een tijdje 'samen op te lopen'. Soms letterlijk. Ook voor zulke coachingsgesprekken maak ik graag en bewust tijd vrij in mijn agenda.

Op naar een mooiere en betere wereld 

Ooit ben ik rechten gaan studeren om mij in te zetten voor recht en gerechtigheid. Als bedrijfsjurist heb ik me vooral bezig gehouden met de zakelijke kant van het recht. Gaandeweg opende zich een breder perspectief en wilde ik me inzetten om de wereld een stukje rechtvaardiger te maken door op te staan tegen onrecht en een stem te geven aan hen die geen stem hebben. Sinds 2016 ben ik daarom actief betrokken bij International Justice Mission (IJM) en strijd ik mee in hun wereldwijde acties tegen moderne slavernij. In het bijzonder tegen mensenhandel voor cyberseks. Ik ben een partnerschap met IJM aangegaan om deze gruwelijke business te breken. Als Business Partner ondersteun ik specifieke projecten, bijvoorbeeld op de Filippijnen. Meer informatie hierover kun je vinden op www.ijmnl.org. Alleen samen maken we een einde aan slavernij!

Daarnaast ben ik betrokken bij Compassion (www.compassion.nl). Dat is een internationale organisatie die werkt aan een wereld zonder kinderen in armoede: "Extreme armoede maakt kinderen kwetsbaar. Misbruik, uitbuiting, honger, ziekte en gebrek aan onderwijs zijn niet gewoon. Dit is in strijd met de rechten van ieder kind. Want ieder kind heeft recht op een goede start."

Via deze organisaties probeer ik op verschillende manieren mijn steentje bij te dragen aan een mooiere en betere wereld.

Bruggen bouwen met Bridzs 

Ik ben een echte bruggenbouwer. Het mag inmiddels duidelijk zijn dat mijn talenten vooral liggen op het vlak van harmonie en verbinding. Daarom heb ik gekozen voor de naam ‘Bridzs’ toen ik eind 2018 mijn eigen bedrijf startte. Bridzs komt van het Engelse bridges en zo spreek je het ook uit. Die naam illustreert zowel mijn doel als mijn kracht: bruggen slaan, mensen of belangen met elkaar verbinden, werken aan herstel van relaties in welke vorm dan ook. De ‘z’ verbeeldt daarnaast dat de weg naar de oplossing vaak niet een rechte maar juist een slingerweg kan zijn. En ten slotte onderstreept de ‘s’ het meervoud. Bij het zoeken naar verbinding is het goed om meerdere routes te vergelijken. Zoals er meer wegen naar Rome leiden…

Met deze naam wil ik laten zien wat me drijft en waar mijn ambitie en passie liggen. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Wees welkom om vrijblijvend contact met mij op te nemen.

Bridzs – passie voor verbinding…